Urednikova beležnica julij 2013

1305-124a copyV teh dneh začenjamo počitnice. To je čas, ki ga lahko namenimo tudi branju. Morda ne branju težkih knjig, ampak zanimivih in poučnih, takih, ki nas bodo obogatile. Zato smo vam pri Ognjišču pripravili posebno poletno ponudbo – knjige iz zbirke Žepnice. V zbirki so doslej izšle te knjige: Samo še pet minut (kratke zgodbe, Janko Jarc), Sv. Leopold Mandić (življenjepis svetnika, zavetnika spovednikov), Zakaj pri nas ni tako? (31. zanimivih in poučnih kratkih zgodb, Eva Slivka), Papež Frančišek – njegovo življenje in izzivi, Gospod Bog, tukaj Ana. Na poti v tiskarno pa je knjiga Bil sem hudoben, prava baraba - pretresljiva pripoved poti mladega fanta iz poboljševalnega doma po mladostnem deliktu v svobodno in uspešno življenje. Knjiga je v tujini prejela več nagrad.

Naročniki več knjig boste deležni posebnih popustov. Ob nakupu vsaj treh knjig boste dobili v dar bralno lučko. Za vsako naročilo nad 7 € vam bo naša založba v poletnih mesecih poklonila ležalko za na plažo. Več o poletni ponudbi si lahko preberete na str 37. Veseli smo, da so vse knjige iz zbirke Žepnice izšle v zadnjih dveh letih in je njihova priročna oblika pravšnja za potovanje in počitnikovanje.

1305-124B - plamen

V zadnjem času smo pri Ognjišču ponatisnili nekaj knjig, ki so prave uspešnice.

Že zadnjič smo vam omenili, da je izšel že enajsti ponatis knjige Dnevnik Anamarije, namenjen dekletom. Tega smo toliko bolj veseli, ker tej lahko dodamo še novo, sodobno knjigo za to starostno obdobje Dr@gi dnevnik. Knjigi sta pisani v obliki dnevnika za dozorevajoča dekleta in na spoštljiv način uvajata v čudežne skrivnosti ljubezni in spolnosti.

Druga ponatisnjena knjiga ima naslov Gospod Bog, tukaj Ana. Po besedah prevajalke Katarine Bogataj Gradišnik "izžareva neulovljiv čar ... . Saj je tudi Ana v najbolj neznatnih, vsakdanjih stvareh, kakršnih drugi sploh ne opazimo, odkriva lepoto in smisel, ki jim jo daje božja vsenavzočnost, pristno veselje in navdušenje doživlja ob vsem bivajočem. Ana gleda s srcem, tako da je niso brez razloga primerjali z Malim princem." Knjiga Gospod Bog tukaj Ana je doživela četrti ponatis. Priljubljeno knjigo Gospod Bog, tukaj Ana ponujamo skupaj z njenim nadaljevanjem Ana in črni skakač s posebnim popustom (skupaj le 12 €). To ponudbo si lahko gledate na 59 strani Ognjišča.

1305-124B - plamen

Prav tako je prišel iz tiskarne peti ponatis prvoobhajanskega albuma z naslovom Moje prvo obhajilo. Skupaj s Krstnim albumom – Spomin na moj krst in otroštvo sta zelo priljubljeni darili ob prejemu teh dveh zakramentov. Oba albuma lahko po ugodnejši ceni tudi naročite v posebni ponudbi: skupaj s knjigo Kruh in vino smo prinesli. Knjige iz te ponudbe bodo koristno darilo ne samo krščencem in prvoobhajancem, ampak tudi njihovim družinam.

1305-124B - plamen

Iz tiskarne je prišla knjiga Alojz Filipič, ki jo je napisala Irena Breščak, profesorica na škofijski gimnaziji v Vipavi. Spada v zbirko Graditelji slovenskega doma. Knjiga govori o primorskem duhovniku, častilcu svetogorske Matere Božje in botaniku, skratka človeku, ki je veliko dal Primorskim Slovencem.

1305-124B - plamen

Vabimo vas, da obiščete našo prenovljeno spletno stran, da tam ali pa 'peš' rešite anketo o vsebini Ognjišča. Na naši spletni strani je vse več vsebin. S te strani lahko greste tudi v našo spletno knjigarno (http://knjigarna.ognjisce.si/), kjer si lahko ogledate in naročite knjige in druge izdaje naše založbe.

Zajemi vsak dan

Človek ni le sam svoje usode kovač. V njegovo zgodovino posega Bog: nezmotljiva previdnost Boga Očeta, darujoča se ljudomilost Boga Sina in vseobsegajoča ljubezen Svetega Duha.

(Jože Smej)
Petek, 29. September 2023
Na vrh