Urednikova beležnica april 2013

1305-124a copy

V tokratni številki Ognjišča, ki je sicer velikonočna, veliko pišemo o papeštvu, zlasti še o novem papežu Frančišku, čeprav je vest o njegovi izvolitvi prišla tik pred sklepom redakcije.

Sliko novega papeža imamo na naslovnici, dodali smo tudi poster z njegovo podobo. Natisnili smo nekaj več izvodov posterja, tako da ga lahko naročite na naši upravi. O novem papežu pišemo na posebnih straneh (14–17), papeški službi je namenjen tudi pogovor v rubriki Gost meseca. Kakor je sveti oče Frančišek pri svojem prvem nastopu vernike spomnil na svojega predhodnika, tako smo tudi mi prejšnjemu papežu Benediktu XVI. namenili prilogo. Njegovo delo je preveč bogato, da bi brezbrižno šli mimo njega.

1305-124B - plamen

Velika noč je za Ognjišče dvakratni praznik. Je praznik vstajenja Jezusa Kristusa, spominjamo pa se tudi izida prve številke naše revije pred 48 leti. Tudi letos smo vam za ta posebni jubilej želeli ponuditi nekaj novega. Kakor smo lani izdali prvo elektronsko knjigo, tako smo letos prenovili spletno stran revije Ognjišče http://revija.ognjisce.si/ in vas vabimo, da jo obiščete in si jo ogledate.

Na spletni strani je nekaj rubrik iz revije: Pričevalec evangelija, Ime veliko pove, Razgibajmo se, Veroučne strani, Šport in Naredi sam. Slednja običajno vsebuje tudi kratek filmček, kako določen izdelek narediti. Poleg tega se skušamo z nekaterimi članki dotakniti aktualnih dogajanj (npr. odstop in volitve papeža). Ponujamo vam zgodbo, ki vam lahko postane navdih za posamezen dan ter vam na nekoliko bolj izviren in dinamičen način predstavljamo naše nove knjige in druge izdaje. Posebej pa bi vas radi opozorili na rubriki Svetnik dneva in Danes godujejo, ki ju pripravljata naša 'uredniška Čuka', Marko in Silvester Čuk. Že naslov rubrik pove, da je v njih predstavljen en (glavni) svetnik, ki goduje tisti dan, pa tudi drug svetniki, ki tudi godujejo na isti dan. Rubrika bo dragocena pomoč pri iskanju krstnega zavetnika in bo skupaj z rubriko Ime veliko pove pomagala razložiti pomen imena, ki ga nosimo. Misel iz rubrike Zajemi vsak dan pa vam bo obogatila dan. Prav tako vas bo na določene dogodke, ki so se zgodili na današnji dan, spomnila rubrika Na današnji dan.

Na spletni strani lahko tudi izpolnite anketo. S te spletne strani lahko greste tudi na spletno knjigarno (http://knjigarna.ognjisce.si/) in si ogledate ter naročite naše izdaje. Stran je še v nastajanju in se bo še nadgrajevala ter izboljševala. Zato pa potrebujemo še nekaj časa. S svojimi željami, pripombami pa tudi kritikami nam lahko obiskovalci pomagate h kvalitetnejši spletni strani.

1305-124B - plamen

Spomladi je največ birm in prvih obhajil. Zato smo vam predstavili nekaj knjig in drugih naših izdaj, primernih za take praznike. Ogledate si jih lahko na straneh 58 in 116. Za oba zakramenta, kakor tudi za krst, so na voljo posebni paketi, v katere so vključene tudi naše knjige. Dobro je, če mladim ob prejemu zakramentov podarimo knjigo, ki jih bo duhovno obogatila. Tudi te pakete za birmo, obhajilo in krst ter druge knjige si lahko ogledate na internetu. Še enkrat Vas vabimo vas, da obiščete našo prenovljeno spletno stran.

Zajemi vsak dan

Kar drži izobraženca stran od vere, ni njegova izobrazba, ampak njegova domišljavost, razuzdanost ali nepoštenost; iste lastnosti, ki držijo stran od vere analfabeta.

(Alojz Rebula)
Sreda, 22. Maj 2024
Na vrh