Urednikova beležnica junij 2013

1305-124a copyŠtevilne med vami je gotovo razveselila knjiga o papežu Frančišku, ki smo jo izdali prej ko je minilo dva meseca od njegove izvolitve. Še enkrat bi knjigo priporočili vsem, saj v njej poleg življenjepisa najdete tudi druge zanimivosti, fotografije in zapis o stikih papeža s Slovenci.

Med novimi knjigami je tudi ponatis Dnevnika Anamarije. To je že enajsta izdaja knjige za dekleta. Toliko bolj smo veseli, ker tej lahko dodamo še novo, sodobno knjigo za to starostno obdobje Dr@gi dnevnik.

Z omembo teh dveh knjig vam priporočam, da tudi v prihodnje kupujete ob birmah, prvih obhajilih, krstih, godovih in rojstnih dnevih ter ob drugih priložnostih knjige ter druge izdaje naše založbe. Za nekatere priložnosti smo vam pripravili tudi posebne pakete. Tudi letos ste, kljub krizi, naročali precej knjig in drugih izdelkov, primerih za obdarovanje ob prejemu zakramentov. To, da kupujete knjige pri nas, pomeni, da jih tiskamo v višji nakladi in da so zato lahko cenejše. Tudi zato vas spodbujamo, da ostanete zvesti Ognjišču. Modro je podariti knjigo, saj je knjiga pomočnica za reševanje življenjskih problemov in za rast v veri.

1305-124B - plamen

Življenjska vprašanja odstira tudi knjiga o problemu zasvojenosti z igralništvom. V prihodnosti bo izšla v zbirki Življenjske smernice, v kateri je že izšla knjiga o motnjah hranjenja, o žalovanju in smrti, pa knjiga z naslovom Poti skozi depresijo, knjiga p. Vidra o Zakonu, ki osrečuje. Načrtujemo tudi knjigo, ki govori o bolečini izgube otroka in o tesnobnosti ob ločitvi. A o teh knjigah več v prihodnosti, sedaj bi vam res še enkrat priporočil zbirko, ki pomaga reševati pereča življenjska vprašanja.

1305-124B - plamen

Med našimi novimi izdajami omenimo tudi drobno knjižico Rožni venec s podobami. S pomočjo podob in misli blaženega Janeza Pavla II. na začetku vseh štirih delov nam bo pomagala globlje moliti in premišljevati rožni venec. Pripravili smo tudi poseben paketič, v katerem je knjižica in rožni venec v škatlici. Paketič, ki stane samo 4,70 € (sama knjižica pa 2,90 €), je lepo darilo.

1305-124B - plamen

Tretjo soboto v juniju bo, kakor je že 45. letna tradicija, romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje, ki ga že od samega začetka organizira naša revija. Vsak mesec lahko v Ognjišču preberete zgodbo invalida. Ko je ustanovitelj Ognjišča Franc Bole obiskoval invalide in opazil, kako so nekateri osamljeni in kako radi bi poromali, se je odločil za organizacijo romanja na Brezje, ki se spremenilo v enega največjih romanj v Sloveniji. Vabimo prostovoljce, da se nam pridružijo pri organizaciji in izvedbi romanja. Prav tako vas vabimo, da ostarelim, invalidom ali bolnikom organizirate prevoz do Brezij. Gotovo je to lep izziv za župnijske ali dekanijske Karitas, da poskrbijo za romarje, ki sami ne morejo poromati.

1305-124B - plamen

Vabimo vas, da obiščete našo prenovljeno spletno stran, da tam ali pa 'peš' rešite anketo o vsebini Ognjišča. Na naši spletni strani je vse več vsebin. S te strani lahko greste tudi v našo spletno knjigarno (http://knjigarna.ognjisce.si), kjer si lahko ogledate in naročite knjige in druge izdaje naše založbe.

Zajemi vsak dan

O Gospod, čudovito si me vodil vse življenje, zato me tudi poslej ne boš zapustil. To dobro vem, čeprav nimam pravice, da bi od tebe kaj zahteval.

(sv. John Henry Newman)
Nedelja, 16. Junij 2024
Na vrh