Urednikova beležnica februar 2013

1305-124a copyV februarju, ki ga v Sloveniji zaznamuje kulturni praznik, se delo v našem uredništvu vrne na 'stari tir', saj uresničujemo načrte za nov letnik revije. Pripravimo tudi vezana Ognjišča prejšnjega leta. Zelo vam priporočamo, da si ta vezan letnik nabavite. Na voljo pa so tudi vezana Ognjišča iz prejšnjih let. Seveda pa lahko tudi sami poskrbite za vezavo posameznih letnikov, tako da v platnice shranjujete posamezne številke revije. Več o vezanih letnikih Ognjišča in platnicah zanje si lahko preberete na str. 117.

Spominjam se besed neke babice, ki je vsako leto naročila z svoje vnuke vezana Ognjišča in dejala: »Jaz ne znam tako modro odgovarjati na vprašanja mladih. Zato jim naročam Ognjišča, naj si sami preberejo odgovore.« Zgled, vreden posnemanja!

1305-124B - plamen

V uredništvu vam želimo pomagati pri načrtovanju vaših dejavnosti. Za materinski praznik v marcu vam priporočamo knjigo Mami za praznik, s pesmimi, primernimi za praznovanje tega dneva. Knjiga je predstavljena na str. 123. Letos bo teden družine, ki ga obhajamo od 19. do 25. marca krajši (24. marca je že cvetna nedelja), zato izkoristimo predvsem njegove prve dni. Na str. 84 vam predstavljamo nekaj drobnih knjig za mame in očete.

1305-124B - plamen

Včasih nam kdo potoži, da je težko najti dobre knjige za odraščajoče. Ob izidu nove knjige Karla Gržana z naslovom Čas prekratkih hlač vam na str. 65 predstavljamo nekaj knjig za 'nora leta', da vam bomo olajšali izbiro pri iskanju dobrega darila za odraščajoče.

1305-124B - plamen

V pripravi je knjiga Petrova pot. V prvi del sem vključil razmišljanja ob svetopisemskih odlomkih, ki opisujejo, kako Bog kliče človeka in mu daje poslanstvo. V drugem delu, z naslovom Petrova pot, se bomo približali nekaterim evangeljskim odlomkom, ki govorijo o apostolu Petru. Prvaka apostolov bomo spremljali od Jezusovega poklica za apostola pa do trenutka, ko mu Jezus izroči skrb za Cerkev. Misli ob svetopisemskih besedilih nam predvsem pomagajo odkrivati resnice za naše duhovno življenje. V tretjem delu so zbrani članki o tem, kako naj se sodobni človek, ki živi v popolnoma drugačnem svetu, kakor je svetopisemski, in človek, ki ga duši ritem življenja, približa Svetemu pismu. Besedilo tako drugega kakor tretjega dela knjige je bilo večinoma objavljeno v reviji Ognjišče leta 2007 v rubriki Svetopisemska šola. Koristno branje v letu vere.

1305-124B - plamen

Letos se postni čas začne že sredi februarja. Ta čas priprave na veliko noč je za nas priložnost, da poglobimo svojo vero. Dobra verska knjiga je odličen pripomoček za to. Prepričani smo, da boste v našem programu našli kaj tudi zase in poglobitev svoje vere. Morda vsak dan namenimo branju dobre knjige. Tisti čas lahko dobimo tako, da manj gledamo televizijo ali brskamo po internetu ...

1305-124B - plamen

Ob koncu meseca verskega tiska vas ponovno vabimo, da obnovite naročnino na naš mesečnik ali ga komu naročite kot darilo. Vse naše izdaje si lahko ogledate v naši spletni knjigarni in jih tam tudi naročite.

Zajemi vsak dan

Preden naj svet privedemo k veri in ga sploh pritegnemo, se mu moramo približati in z njim govoriti.

(sv. Pavel VI.)
Sreda, 24. April 2024
Na vrh