romanje ob 50-letnici Ognjišča

SEVERNA ITALIJA IN TORINSKI PRT

20. - 23. april 2015

vodi koprski škof dr. Jurij Bizjak

 

  • ogled torinskega prta
  • počastitev 200-letnice rojstva sv. Janeza Boska
  • po poteh velikih papežev dvajsetega stoletja:
    sv. Janeza XXIII. in bl. Pavla VI.

 

Duhovni voditelj romanja bo koprski škof dr. Jurij Bizjak.

Avtobusi odpeljejo iz večjih slovenskih krajev (Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Koper), glede na število romarjev. Vabljeni, da se prijavite tudi kot določena skupina iz župnije, dobrodošlo je tudi spremljanje vašega duhovnika.
Za več informacij ali rezervacije romanja se obrnite na agencijo TRUD, kontakti podatki so priloženi.

PRIJAVNICA

Prijazno vabljeni!

 

CENA: 298 evrov

 

VKLJUČUJE:
avtobusni prevoz, prenočevanje v hotelih 3***, tri polpenzione, oglede s strokovnim vodnikom, duhovno vodstvo, zdravstveno zavarovanje;

MOŽNA DOPLAČILA:
enoposteljna soba 65 evrov, vstopnine poravnate pri vodniku;

PLAČILNI POGOJI:
30% akontacije ob prijavi, drugo lahko v obrokih; SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici.

REZERVACIJE NA:

Turistična agencija TRUD
Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
trud@trud.si
ali na telefon
01 360 28 20

PRIJAVNICA

Program romanja

Bergamo

1. dan: Ljubljana - Bergamo - Sotto il Monte

V jutranjih urah pričnemo naše romanje v Italijo. Mimo Benetk, Padove in Brescie se peljemo proti Bergamu. Do starega dela mesta se povzpnemo z vzpenjačo. Tu bo prva romarska maša, ki jo bo daroval koprski škof dr. Jurij Bizjak za vse udeležence romanja ob zlatem jubileju revije Ognjišče. Za stari del Bergama so značilne ozke, tlakovane ulice, obdaja ga dobro ohranjeno obzidje. Na osrednjem trgu je cerkev Santa Maria Maggiore in stolnica z mnogimi umetninami. Po ogledu Bergama obiščemo Sotto il Monte, kjer se je 25. novembra 1881 rodil papež sv. Janez XXIII. Njegov pontifikat je bil kratek, v zgodovino vesoljne Cerkve pa se je zapisal, ker je sklical drugi vatikanski koncil, ki je v veliki meri prenovil katoliško cerkev. Nastanitev v okolici Milana, večerja in prenočitev.

Milano

2. dan: Milano

Po zajtrku se odpeljemo v Milano, mesto z izjemno zgodovinsko preteklostjo, številnimi umetninami in sledmi pomembnih osebnosti, ki so tukaj živele. Med najpomembnejše spomenike Milana spada znamenita gotska stolnica s 108 metrov visokim zvonikom. Skozi galerijo Vittorio Emanuele II. vodi pot do znamenite operne hiše 'Scala', sledi obisk bazilike Sant' Ambrogio, ki jo je leta 379 dal zgraditi milanski škof sv. Ambrož, cerkveni učitelj in sozavetnik mesta. Po maši se odpeljemo proti Torinu. Večerja in prenočitev.

Torino

3. dan: Torino

Pred nami je eden glavnih ciljev našega romanja, ogled torinskega prta, izjemne relikvije, ki se je po božji milosti ohranila do današnjih dni in je priča Kristusovega trpljenja. Sledi ogled mesta z lepim starim delom. V Torinu je deloval sv. Janez Bosco (Don Bosco), ki se ga bomo še posebej spomnili ob 200-letnici njegovega rojstva. Med ogledi imamo tudi sveto mašo. Večerja in prenočitev.

Sacromonte

4. dan: Torino-Sacro Monte di Varese-Concesio-Ljubljana

Po zajtrku se odpeljemo proti mestu Varese, v pokrajini severnoitalijanskih jezer. Tam se povzpnemo na Sacro Monte, enega od devetih 'svetih vzpetin' v Lombardiji in Piemontu, ki jih je zaščitil tudi Unesco. Tu nas čakajo lepi razgledi in kapelice s skrivnostmi rožnega venca. Pot nadaljujemo proti Concesio pri Brescii, rojstnem kraju papeža bl. Pavla VI. Njegova rojstna hiša je spremenjena v manjši muzej. Tu je še zadnja romarska maša, po njej povratek proti domu. Prihod v poznih večernih urah.

Na vrh