Urednikova beležnica december 2013

1305-124a copyDecembrsko Ognjišče sklepa 49. letnik naše revije. Prihodnja, januarska in božična številka bo že prva številka jubilejnega 50. letnika. Pred vstopom v jubilejni letnik smo vam namenili posebno darilo: reviji je priložena knjiga Zgodbe za advent in božič. Je druga knjiga v zbirki Zgodbe za dušo – Nova serija. V njej so nove in stare zgodbe, ki govorijo o adventnih in božičnih dogodkih, molitve, družinska bogoslužja, barvne fotografije ... Knjiga, ki je na voljo tudi v prosti prodaji, v broširani in trdi vezavi, želi pomagati, da bi se na božični praznik globlje duhovno pripravili in ne zapadli poplitvenemu potrošniškemu načinu praznovanja.

1305-124B - plamen

Zaradi tega knjižnega daru smo letos morali opustiti stenski koledar Ognjišča, kajti v tem kriznem času bi vam ne mogli podariti obojega: knjigo in koledar. Tej številki je priložen koledar 2014 na enem listu, ki ga boste lahko s pridom uporabili in ga lahko tudi kupite v prosti prodaji za 0,5 €. Poleg koledarja je priložen še katalog naših knjig. V njem so širše predstavljene predvsem knjižne novosti. Prepričani smo, da vam bo katalog dober 'vodnik' pri izbiri daril ob Miklavžu, božiču in novem letu pa tudi ob drugih priložnostih.

1305-124B - plamen

Še bolj pa upamo, da vam bodo vse tokratne priloge še dodatna spodbuda, da se boste odločili za obnovitev naročnine na Ognjišče. Ta znaša 27,50 EUR pri župnijskih uradih, za naročnike po pošti pa 28,25. Kljub krizi in kljub temu, da se je letos zvišal davek na dodano vrednost, se je naročnina komaj zaznavno zvišala. Ne odpovedujte Ognjišča, če ne morete naročnine plačati v celoti, nam to sporočite in iskali bomo neko rešitev. Ne pozabimo, da je naročnina na Ognjišče lepo darilo, zato ga naročimo mladi družini, prijateljem, sorodnikom ... in naše darilo bo obdarovanca razveselilo kar dvanajstkrat v letu. To lahko storite tudi z bonom, ki je priložen reviji.

1305-124B - plamen

Z veseljem vam lahko tudi sporočimo, da je v zadnjem času izšlo kar nekaj novih knjig. Prvo, ki je priložena Ognjišču, smo že omenili. Za praznične dni pa bo zelo primerna knjiga Anselma Grüna Želim ti božičnega angela. Pisatelj nam v knjigi približa božične dogodke prek opisa angelov, ki v božičnih evangelijih velikokrat nastopajo. Več o knjigi si lahko preberete na str. 117.

1305-124B - plamen

Že v prejšnji številki smo vam predstavili dve novi knjigi o svetnikih. Tudi tokrat vam predstavljamo novost, ki nas prek imen vodi k svetnikom. Gre za knjigo Simona Lenarčiča Kdaj imam god? Knjiga prinaša zanesljive odgovore na vprašanja v zvezi z godovi in godovnimi zavetniki in nam omogoča preprosto in hitro iskanje podatkov o godovnih zavetnikih za posamezno ime. V enem od poglavij primerja cerkveni koledar s t. i. ljudskim. Več o knjigi si lahko preberete na str. 59.

1305-124B - plamen

Pred nami je advent, čas priprave na božični praznik, pa tudi čas obdarovanj. Tako v pripravi na praznovanje, kakor pri obdarovanju vam bodo koristile knjige založbe Ognjišče. Le redki si jih boste lahko ogledali na knjižnem sejmu, vsi pa si jih boste lahko ogledali v novem katalogu in vedno si jih lahko ogledate na naši spletni strani.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh