100 % Jezus

zanimivosti 07 2015cMlada nogometna zvezda in član Barcelone Neymar da Silva Santos Júnior je 6. junija v finalu lige prvakov med Barcelono in Juventusom pred 74.000 gledalci na berlinskem olimpijskem stadionu in pred milijoni, ki so spremljali prenos na malih ekranih, na glavi ponosno nosil trak z napisom 100 % Jezus in s tem navdušil številne verne.

Marsikomu se to dejanje lahko zdi površno, ‘folklorno’, lahko celo praznoverno, a je kljub vsemu izraz javnega pričevanja vere. V času, ko marsikje izrivajo vero in verska znamenje iz javnosti, pa ima še večjo težo.

Goran Granić, nekdanji hrvaški nogometaš, danes pa nogometni trener in voditelj duhovnih seminarjev za športnike, je o omenjenem dogodku med drugim dejal: »Dejstvo, da ima v takem dogodku, ki je pritegnil pozornost milijonov gledalcev po vsem svetu, neka svetovno znana oseba priložnost poslati v svet kakršnokoli sporočilo, a se odloči za versko sporočilo kot je 100 % Jezus, lahko postane lepo pričevanje. Lahko pa tudi ne, saj je pričevanje več kot napis na majici ali tetovaža.« Tudi omenjanje Jezusa v izjavah za novinarje ni pričevanje, če so to samo besede, srce pa je daleč od Boga, kakor pravi Sveto pismo, je dodal Granić. (br)

Zajemi vsak dan

Želim vam, dragi mladi, da bi svojo rast v starosti in modrosti doživljali v neposrednem stiku z naravo. Dajte si čas za to!

(sv. Janez Pavel II.)
Torek, 16. Julij 2024
Na vrh