Vsi me imajo radi, samo oče ne na gledaliških deskah

Vsi me imajo radi, samo oče ne na gledaliških deskah

Ob 150-letnici župnije Št. Peter–Otočec so se v Teatru Otočec, ki ima že več kot 30-letno tradicijo amaterskega gledališča odločili, da bodo na oder postavili dramo Đura Zrakića z naslovom Vsi me imajo radi, samo oče ne. Premiera drame je bila 23. novembra 2013 na Otočcu. V predstavi igra petnajst igralcev in zanimivo je, da je več kot dve tretjini igralcev dijakov, najmlajša članica šteje le sedem let.

Tokratni dogodek predstavljamo tudi zato, ker ravno to dramo kot povest lahko v nadaljevanjih berete v Ognjišču. Knjiga je leta 2000 izšla pri založbi Ognjišče.

Prva priložnost za ogled drame bo v Vinici 11. januarja 2014, ob 18. uri; v Šmarjeti 12. januarja 2014 ob 18. uri; v Novem mestu v Kulturnem centru Janeza Trdine 31. januarja 2014, ob 19.30, kasneje se jih bo pa dalo videti tudi v Ljubljani in še kje. V letošnjem letu so se v društvu odločili, da bodo del sredstev, zbranih z igro, darovali v dobrodelne namene. (me)

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh