Ko po starem ne gre več naprej …

Za znoret! Vedno znova pridem do te točke ... Ne vem, kaj je s temi puncami ... Že Jana, pa Špela ... Ravno takrat, ko sem 'imel vse v rokah' – ko sem obvladoval situacijo, so odhajale. Jana mi je zabrusila v slovo, da sem manipulant. Špela mi je rekla: "Upam, da boš prihodnjič, ko boš prišel do iste lekcije, ugotovil, da se moraš za življenje v dvoje učiti. Ti misliš, da lahko vodiš vse po svoji volji – celo ljubezen. A jo prav zato dušiš. Mogoče boš nekoč spoznal, da je ljubezen učiteljica in se je treba v marsikaj privzgojiti in priučiti, da te lahko vodi dalje ..." Počutil sem se ponižan. Njene besede sem hotel odmisliti; odganjal sem jih, dokler mi ni Simona povedala, da "tako ne gre več naprej." Zakaj ne? Saj jo imam rad – vse bi storil zanjo; ona pa govori, da jo dušim. Jaz nisem kriv ... Še nikoli se nisem bil tako na tleh ...«

    Karel Gržan je pričel s pisanjem nove rubrike Začinjeno za življenje, kjer skozi zgodbo poda recepte za rast v odnosu. Poleg tega se na teh straneh znajde pravi kulinarični recept. 

1401-026a

 

Zajemi vsak dan

Človeško življenje je izročitev mene tebi; izročitev človeka sočloveku ustreza bistvu človeka samo v taki ljubezni, ki je celovita in brez pridržkov.

(Benedikt XVI.)
Nedelja, 23. Junij 2024
Na vrh