Zavod Pelikan - Karitas

1401-068f copyPraznikov in božičnega časa vsi ne doživljajo praznično, čarobno, niti ne v krogu tople družine. Mnogi poznamo primere sošolcev, prijateljev, sovaščanov, ki so se oddaljili iz družbe, se hvalili s kajenjem marihuane, prinašali na zabavo te ali one tabletke itd. Nato takega sošolca, prijatelja, sovaščana morda nekaj časa ni bilo na spregled, dokler ni prišla novica o tem, da je padel v droge. Da ga samo še pije. Da so ga starši prijavili policiji, ker je doma pokradel večino stvari. Da je izgubil službo, izgubil družino ... 

    Zavod Pelikan – Karitas se ukvarja s socialno-varstvenim, preventivnim, z vzgojno-izobraževalnim in zdravstvenim delom. Ustanovljen je bil leta 1998 s strani Slovenske Karitas. Zavod obsega Pripravljalni center v Višnji Gori, Sprejemni center v Bertokih, informativno-svetovalno pisarno v Ajdovščini, Terapevtsko skupnost Srečanje (komune), Materinski dom na Škofljici in Terapevtsko skupnost Sostro, ki je najmlajša skupnost, saj jo je Zavod Pelikan – Karitas ustanovil šele leta 2010. Poleg tega deluje še program reintegracije v Domžalah, ki pomaga posameznikom pri utrjevanju navad in izkušenj, pridobljenih v komuni, in pri vnovičnem vključevanju v družbo.

    Programi Zavoda Pelikan – Karitas so namenjeni vsem, ki se odločijo stopiti na pot ozdravitve od različnih drog, tablet, alkohola in drugih opojnih substanc.

 

 

 

 

1401-068d

Zajemi vsak dan

Zapoved »Spoštuj svojega očeta in svojo mater« posredno pravi staršem: »Spoštujte svoje sinove in svoje hčere«. Tako ta zapoved izraža globoko družinsko vez.

(sv. Janez Pavel II.)
Sobota, 20. April 2024
Na vrh