Moj resnični božič (4)

Moj resnicni bozic 1adv sreMisli upanja za adventni in božični čas.

Potrebujemo advent, da se naučimo adventno živeti – da se iz pustolovščine adventa kaj naučimo za pustolovščino življenja. Potrebujemo konkretni praznik, potrebujemo te tedne, da se vedno znova uvajamo v takšno življenjsko držo in naravnanost. (Andrea Schwarz)

Andrea Schwarz (1955) je nemška socialna pedagoginja, zaposlena kot svetovalka, dejavna tudi pri pastoralni službi škofije Osnabruck, je iskana predavateljica in predvsem plodna pisateljica. Po vsem svetu jo poznajo po njenih knjigah z duhovno vsebino in je trenutno ena najbolj branih avtoric duhovne literature. V pričujoči knjigi Moj resnični božič nas vodi skozi adventni in božični čas do svetih treh kraljev. Ker je božič čisto poseben praznik in ima v resnici malo skupnega s stresnimi nakupi, bitko za parkirne prostore ... z romantičnim razpoloženjem, ki ga pričarajo osvetljene mestne ulice ... pesmi ki prihajajo iz zvočnikov ...Resnični božič je v resnici veliko več. Je Bog, ki stopa k človeku. K vsakemu človeku, saj Jezus ne dela izjem. (...)

  Andrea Schwarz
  MOJ RESNIČNI BOŽIČ
  152 strani, 12,5 x 20,5 cm
  ttrda vezava, črnobele fotografije
  cena 14,90 €, s kartico zvestobe 13,41 €

  * * *
  Prelistajte:
  * * *
  Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Sveti Hieronim in naš čas

Advent je prebujenje v življenje, vabilo, da iščem nekaj več - saj v sebi nosim hrepenenje, zato moram verjeti, da tudi obstaja nekaj več, da so poti, ki me vodijo v življenje. Le poiskati jih moram, se večkrat obrniti, bežati iz slepih ulic, iz skritih pasti, s krivih poti. Večkrat moram kakšno pot tudi ponoviti, poskusiti znova, saj na njej nisem razumel vsega, kar mi je bilo ponujeno, nisem vsega pravilno uporabil, raje sem se prilagajal drugim in govoril: "Saj vedno vsi tako delajo!"

Advent me iz dneva v dan vabi, da se poslovim od krivih poti, od udobja, ki me uspava, od tega, kar je "vedno tako bilo". Čas je, da se odločim za nov začetek. Vem, da je treba veliko tvegati: vse poti ne bodo varne, potrebno se bo tudi izpostaviti, se boriti - zato je advent lahko tudi nevaren. Kdor živi advent se namreč ne skriva, ne živi pod oklepom ... pot tudi ni uhojena, trnje je na njej, nasprotni veter ustavlja.

Družba je pa dobra: tu sta Jožef in Marija, tu so pastirji, tudi Modri so že nekje na tej poti, sledijo zvezdi ...

(se nadaljuje)

pripravlja in izbira Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Želim vam, dragi mladi, da bi svojo rast v starosti in modrosti doživljali v neposrednem stiku z naravo. Dajte si čas za to!

(sv. Janez Pavel II.)
Torek, 16. Julij 2024
Na vrh