Ti si Božja zamisel

Ti si Božja zamisel je knjiga za graditev samopodobe po odnosu z Bogom. Napisana je v preprostem, malce najstniškem jeziku. Sestavljajo jo kratki nagovori za dekleta, vsakemu sledi ustvarjalni namig: Naredi sama – 44 idej, kako Jezusa sprejeti k sebi na prijeten način. Skupaj bomo kuhali, uživali v naravi, ustvarjali zapestnice …

Ti si Božja zamisel je knjiga razmišljanj, “ki nas sredi vsakdanjika spominjajo, da smo čudovito ustvarjene in da je Bog v nas položil veliko krasnih lastnosti, talentov in darov. Knjiga želi tudi opogumljati, krepiti in vabiti, da pogosto nor vsakdan oblikujemo skupaj z Jezusom,” je zapisala avtorica.

Ti si Božja zamisel prinaša celosten pogled na življenje mladih deklet. V njej je vse, kar te tare, vzbuja negotovost, te živcira (recimo bratje in sestre, da o starših niti ne govorim), pa tudi vse, zaradi česar žariš in za kar si hvaležna. Če še ne veš, ti si Božja poslanka! Res, neverjetna je ta dekliška duhovnost!
Odrini na globoko s knjigo Ti si Božja zamisel!

Knjiga je odlično darilo, če želite svojim hčerkam, dekletom (pa tudi ženam, ker te knjige res nikoli ne prerasteš) pokazati, kako pomembne so.

»Osvoboditi se pritiska družbe je pravi izziv, za katerega mladim dekletom želim res veliko poguma in moči. Želim jim, da osebne potrditve ne bi iskale v srčkih in všečkih na Instagramu, ampak samo pri Jezusu Kristusu.« (Nelli Bangert)

  Nelli Bangert
  TI SI BOŽJA ZAMISEL
  200 strani, 13,5 x 21,5 cm, mehka izdaja, zavihki
  cena 18,50 €
  * * *
  Prelistajte:
  * * *
  Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Pomlad za dušo

Tule je še nekaj odlomkov zate (če mi še ne verjameš, da si zares pomembna!).

Biti kul ni vedno kul
Kadar skrivaš svoje občutke za kul videzom, velik del tebe manjka. S svojimi občutki lahko daš ogromno! Kajti čustva so izraz živosti. Ljudje, ki ne kažejo občutkov, delujejo hladno in nedostopno. Ljudje, ki kažejo občutke, pa delujejo pristni. Seveda svojih čustev ni treba vedno pokazati. Rada bi ti predala nekaj misli, kako je dobro ravnati z občutki in čustvi.
Vadi se biti pristna pred Bogom.
Ne zatiraj svojih občutkov.
Kdor te mara samo takrat, ko si kul, te v resnici ne mara.

O draženju s fanti:
Fantje. Ojoj, pogosto delujejo res čisto drugače kot me. Nikoli nisem razumela glasnega riganja. Ali pa medsebojnega boksanja in ravsanja. In potem se včasih delajo, da so ‚kul dedci‘, in človek res ne ve, kaj si pri tem mislijo ali čutijo. Saj so sicer nekako zelo zadržani. Toda tisto, kar je na fantih tako drugače, postane nekoč neverjetno zanimivo. Eden od teh tipov se ti nasmehne in opaziš, da si od zadrege zardela. Nato se opogumiš in se na kratko nasmehneš nazaj – on pa se ti zareži. Je to naredil kar tako ali hoče kaj več? Ga zabava, da se odzivaš, ali njegovi pogledi izdajajo več? Ko pa imaš kratko krilo, pritegneš poglede vseh fantov mladinskega krožka. Tukaj pomežik in tam skrivno pogledovanje. Da, tako preprosto je: naenkrat je sproščena ‚igra v peskovniku‘ s fanti pri koncu. Vedno bolj opažaš, da so postali tuji – in na nek način tudi zanimivi. 
Vzdušje v skupini deklet in fantov je naenkrat drugačno. Vsak se poskuša pokazati v najboljši luči. Nekomu se zdi nekdo zelo privlačen, preskoči iskrica – in veliko misli ter vprašanj ostane neizgovorjenih.
Izjemno pomembno je, da se srečujemo v vzajemnem spoštovanju. To pomeni tudi, da se dekleta s fanti ne 'igramo‘ in pri njih ne prebujamo lažnega upanja in napačnega hrepenenja. Dejstvo je, da mnogi fantje močno reagirajo na spolno draženje. Kratko krilo, ki je sicer videti zelo čedno, ali globok izrez lahko sprožita domišljijo: Kako bi bilo spati s tem dekletom? Hm, kako je videti brez oblačil?

Eno od mnogih močnih sporočil knjige je, da ozavestimo dejstvo: Jezus mi želi biti blizu tukaj in zdaj. Jezus mi želi pomagati tukaj in zdaj. Komu? Meni, ki sem tega vreden!

več o knjigi Ti si Božja zamisel (ustvarjalna molitev):
PEZDIR KOFOL, Marjetka. Ustvarjalno moliti? Zakaj že? In predvsem: Kako? (Glavna tema - Mladinska priloga). Ognjišče, 2022, leto 58, št. 2, str. 52-56.

pripravlja in izbira Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Želim vam, dragi mladi, da bi svojo rast v starosti in modrosti doživljali v neposrednem stiku z naravo. Dajte si čas za to!

(sv. Janez Pavel II.)
Torek, 16. Julij 2024
Na vrh