Urednikova beležnica december 2022

beleznica bozo2019

Kot je že navada, decembrskemu Ognjišču prilagamo koledar za leto 2023 in knjižni katalog. Koledar vas bo z meditativnimi fotografijami in spodbudnimi mislimi spremljal celo leto, iz kataloga pa boste lahko izbrali kaj zase ali za svoje najdražje. V katalogu vam predvsem predstavljamo knjižne novosti ter druge knjige, ki so primerne za decembrska obdarovanja. Kdor bi si želel ogledati večjo ponudbo jaslic in drugih darilnih izdelkov, jo najde v Miklavževi ponudbi.

beleznica plamen

Decembrska številka je tudi adventno obarvana in upam, da vam bo pomagala lepše in globlje preživeti čas priprave na božič. Temu je namenjena obširna priloga, ki naj s svojimi predlogi za praznovanje postane vaš sopotnik v adventnem času. O pasteh potrošniškega praznovanja govori kolumna Sebastjana Kristoviča.

beleznica plamen

V čas, ko se že oziramo k prazničnemu vzdušju, je Robert Friškovec z mladimi spregovoril o boleči temi za mnoge mlade, ki se srečujejo z ločitvijo svojih staršev. Kako mladi razmišljajo o tej situaciji, kako se o tem pogovarjati, kako si stati ob strani in preživeti skozi ta težka obdobja?

 

Prav tako nam gost meseca mag. Drago Tacol govori o pripravi na božič, o praznovanju v družini, o prazničnih obdarovanjih, pa tudi o osamljenosti in pasteh potrošništva, ki jih prinaša sodoben način praznovanja. Njegove življenjske izkušnje še bogatijo zanimiv pogovor.

beleznica plamen

O težkih obdobjih govorimo tudi na področju energetike in ekonomije. O tem, kaj pričakovati v letošnji zimi, kako razumeti današnjo krizo, kje so razlogi zanjo, smo tokrat govorili z dr. Janezom Šušteršičem, ekonomistom in nekdanjim finančnim ministrom, ki dela kot mednarodni strokovnjak. 

beleznica plamen

Pred bralce dajemo še zadnji, sklepni pogovor s p. Vinkom Škafarjem na temo razumevanja človeka kot religioznega bitja. Spregovori, kako razumeti določeno odrivanje duhovnega s strani modernega človeka, kje je prostor za Boga pri modernem človeku in kakšne oznanjevalce potrebuje Cerkev danes. 

beleznica plamen

Ob koncu meseca novembra vsako leto poteka Teden Karitas. Predstavljamo vam delovanje youngCaritas – Mlade Karitas, ki še posebej vabi k prostovoljstvu in dobrodelnosti mlade, v tem času z dvema zelo vabljivima dobrodelnima akcijama. 

beleznica plamen

V rokah držite decembrsko številko, s katero končujemo letošnji letnik. Hvaležni smo Bogu in vam, dragi bralci in naročniki, da ga lahko končujemo, kajti zvišane cene papirja, energentov, prevoza itd. so prizadele tudi nas. Zato se vse te podražitve poznajo pri naši ponudbi. Cene novo izdanih knjig so višje zaradi višjih stroškov tiskanja in dražjega prevoza knjig, ki jih tiskamo v tujini. Knjige si lahko ogledate tudi na knjižnem sejmu, ki bo letos na Gospodarskem razstavišču.
Zato vam moramo tudi sporočiti novo ceno Ognjišča za prihodnje leto: Letna naročnina Ognjišča za naročnike pri župnijskih uradih bo 37,40 €, za naročnike po pošti 38,90 €. Cena posameznega Ognjišča bo 3,40 €. Ostanite zvesti naročniki kljub novi ceni in priporočite Ognjišče ali ga naročite še za svoje najdražje ali ljudi, ki bi jim radi pokazali svojo naklonjenost in pozornost.

B. Rustja. Iz urednikove beležnice, v: Ognjišče 12 (2022), 4.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh