Urednikova beležnica december 2020

beleznica bozo2019

Decembrsko Ognjišče je adventno in tudi prejeli ga boste že pred začetkom adventnega časa. Skupaj z Ognjiščem boste tokrat prejeli še listni stenski koledar za leto 2021, katalog novosti s predlogi za Miklavževo in božično obdarovanje ter naročilnico z darilnim bonom, s katero lahko podarite komu lepo darilo, naročnino na Ognjišče.

beleznica plamen

Zelo vas spodbujamo, da svojim prijateljem ali znancem poklonite naročnino na Ognjišče. Vaše darilo jih bo razveselilo kar dvanajstkrat v letu. Prav tako vas v teh izrednih časih epidemije spodbujamo, da iz kataloga izberete darilo za svoje najbližje. Vsaka kriza nas prisili, da iščemo odgovore na življenjska vprašanja in si osmislimo bivanje. Prepričan sem, da boste v knjigah Ognjišča našli tudi take, ki vam bodo pomagale pri tem.

beleznica plamen

Zaradi zapiranja dejavnosti moramo ostajati doma. Vemo, da je za nekatere družine to težka preizkušnja, saj je težko cele dneve biti zaprt ter živeti in delati v omejenem prostoru. Prav tako je težko ljudem, ki so sami, saj jim zapora prinaša še več osamljenosti. Adventni čas nas zato vabi, da s skupno molitvijo tudi ob adventnem vencu preganjamo temo nesmisla in se veselimo v pričakovanju praznika Jezusovega rojstva. Naj vam pri tem pomagajo tudi knjige iz kataloga, priloženega reviji.

beleznica plamen

Upamo, da vam bo k osmišljanju zapletenega časa, ki ga sedaj živimo, pomagala tudi knjiga V preizkušnji mi bodi blizu, Gospod, četrta iz zbirke Zgodbe za dušo - Nova serija. Nastajala je v času osebnih preizkušenj, naj zato prinese veliko upanja in odgovorov v preizkušnji, v kateri smo se znašli. Več o knjigi na naši spletni strani.

beleznica plamen

Velik del našega življenja se je v času epidemije preselil na internet. Od srede letošnjega oktobra imamo novega zavetnika za pametno in koristno uporabo tega modernega sredstva. Nov zavetnik je komaj petnajstletni blaženi Carlo Acutis, ki ga predstavljamo kot gosta meseca. Bogato sporočilo njegovega kratkega življenja je prepričljivo.

beleznica plamen

Epidemija virusa od nas zahteva odgovorno ravnanje. Kako naj se kristjan odgovorno obnaša v njej, nam je povedal moralni teolog Roman Globokar. Da pa ne bomo misli samo na bolezen, vam v prilogi predstavljamo genialnega skladatelja Ludwiga van Beethovna ob 250-letnici rojstva.

beleznica plamen

Vprašanje, če si bomo letos lahko praznike in novo leto voščili osebno, gotovo pa bomo ljudem, ki so nam dragi, lahko poslali lepo voščilnico. Ponudbo voščilnic Ognjišča si lahko ogledate na naši spletni strani ter jih naročite. Prav tako si v katalogu lahko ogledate ponudbo naših podobic.

beleznica plamen

Veste, da morajo biti naše knjigarne zaprte, a Ognjišče ostaja z vami tudi v času epidemije in lahko naročate knjige po telefonu ali prek interneta in si jih ogledate v naši spletni knjigarni. Vabimo vas tudi, da ostanete zvesti naročniki na našo revijo. Zato naročnine nismo povišali, kljub temu, da se je poštnina občutno podražila. Bomo pa v prihodnjem letu zato reviji zmanjšali število strani. Naročnina za prihodnje leto torej znaša: posamezna številka bo stala 3,00 €. Naročnina za naročnike pri župnijskih uradih 33,50 €, za naročnike po pošti 34,30 €.

 RUSTJA, Božo. (Iz urednikove beležnice). Ognjišče, 2020, leto 56, št. 12, str. 4.

Zajemi vsak dan

Velikonočni kristjan mora prinašati v svojo okolico, najprej v svojo družino, med svoje prijatelje in sodelavce vedrino in mir, krščanski optimizem in delovno vzdušje.

(Franc Bole)
Četrtek, 18. April 2024
Na vrh